Programma

februari 2016 - mei 2016

februari

zaterdag 13 februari 2016
Let op: 15:30 uur

Drakentongetje
(vanaf 2 jaar)

Kees en Koos

€ 8,00

In hun peutermeespeelvoorstelling nodigen Eskimo Kees & Eskimo Koos je uit in hun iglo. Je mag onder andere springen met een pinguin, een draak aaien en neusje neusje doen met een giraf. En met z’n allen dansen we na afloop de drakendans!

Reserveer

zondag 21 februari 2016 14:30 uur

Spiegeltje andersom
(vanaf 4 jaar)

Vliegende koffer

€ 8,00

Prinses Kaat mag van haar moeder de koningin niet naar school.. Professor Nasalis komt Kaat lesgeven. Hij heeft een dodo, een terrarium en een  uitvinding waar Kaat niet aan mag komen... Lakei Albrecht van Walgenstein is jaloers op de professor... Een voorstelling waarin er van alles mis gaat, maar – hopelijk – ook weer op zijn pootjes terecht komt.

Reserveer

maandag 29 februari 2016 14:30 uur

Help! Ik heb een vlieg ingeslikt!
(vanaf 4 jaar)

Mark van Vliet

€ 8,00

Mark schrikt wakker! Hij heeft een vlieg ingeslikt! Wat moet hij nu doen? Die vlieg blijft maar rondjes vliegen in zijn buik! Hij kijkt rond in zijn slaapkamer en begint te fantaseren hoe allerlei dieren hem te hulp schieten. Kleine dieren,grote dieren, lichte en zware dieren, langzame en snelle dieren, lieve en gevaarlijke dieren. Als je goed luistert hoor je ze stuk voor stuk in de muziek. Allemaal komen ze helpen om de vlieg uit zijn buik te krijgen! Maar zou het ze lukken?  In deze voorstelling zingt, danst en speelt Mark op bekende melodieën van beroemde componisten.

Reserveer

maart

dinsdag 1 maart 2016 14:30 uur

In de Verte
(vanaf 2 jaar)

Malou van Sluis & Judith Sleddens

€ 8,00

Wat is de verte? En hoe kom je daar? We verzamelen al onze moed en stappen de grote wijde wereld in op zoek naar het onbekende. Geïnspireerd door de verhalen van Toon Tellegen maken Malou en Judith deze beeldende, interactieve en muzikale voorstelling voor de allerkleinsten over weggaan en weer thuis komen. En ook over het avontuur daartussenin!

Reserveer

zondag 6 maart 2016 14:30 uur

Nero Corleone
(vanaf 5 jaar)

Theater Leeuwenhart

€ 8,00

Een voorstelling naar het prachtige boek ‘Nero Corleone’ van Elke Heidenreich.
De zwarte kater Nero is de baas op een Italiaanse boerderij. Hij heeft iedereen stevig onder zijn kleine poot. De kippen, de ezel, de oude hond én het echtpaar Robert en Isolde dat in het vakantiehuisje vlakbij logeert. Als ze teruggaan gaan Nero en zijn lieve zusje Rosa mee. Tijd om de grote wereld te ontdekken! In Keulen ontdekken ze een heel ander soort leven.

Jouke Lamers laveert behendig tussen poppenspeler, acteur en verteller. Telkens hangt hij een ander decor in een grote doos die oogt als een huis. 'Nero Corleone' laat zien hoe weinig middelen er soms nodig zijn om een grappige voorstelling te maken.

Reserveer

zaterdag 12 maart 2016
Let op: 10:30 uur

Dames & Dekens
(alle leeftijden)

Groep Rood

€ 8,00

De voorstelling Dames & Dekens is gemaakt voor kinderen vanaf 1 jaar. De allerjongsten zien alles om zich heen. De voorstelling bestaat uit een opeenvolging van klanken, beelden en beweging waarin de jonge kijker telkens verrast wordt. Na de voorstelling kunnen de kinderen met de dekens spelen.

Reserveer

zondag 13 maart 2016 14:30 uur

Dekbed
(vanaf 4 jaar)

Project Sally

€ 8,00

Stel je eens voor: een enorm groot dekbed. Langzaam val je in slaap. Beer links van je, Apie aan de andere kant en Nijn boven je hoofd. Houden jullie alles goed in de gaten?  Truste… Waar ga je naar toe als je droomt en wat kun je doen als het donker je bang maakt. En wat als ik niet meer wakker word? Blijf ik dan voor altijd in mijn droom? De wereld tussen werkelijkheid en fantasie. Over slapen en dromen.

Reserveer

zondag 20 maart 2016 14:30 uur

Maarten Mus
(vanaf 4 jaar)

Garage TDI

€ 8,00

Maarten, een kleine mus, woont op een boerderij. Hij heeft zijn vader verloren aan een havik. Om zijn moeder op te vrolijken gaat hij voor haar een roze bloemblaadje plukken van de Victoria Amazonica. De mooiste bloem van de wereld! Deze bloem bloeit maar één nachtje in de tien jaar en dan ook nog heel ver weg in het bos. Niemand weet precies hoe je er komt.  Dappere Maarten gaat op ontdekkingstocht…

Reserveer

zondag 27 maart 2016 14:30 uur

Freddie en de worstenkoning
(vanaf 4 jaar)

Gnaffel

€ 8,00

Freddie zit in het asiel te wachten op een nieuw baasje. Maar niemand wil hem, want hij is druk en ongehoorzaam. Dan komt Bibi, een woeste kleuter. Zij wil Freddie graag hebben! Freddie is dolblij en besluit heel braaf te zijn. Op een dag neemt Bibi Freddie mee naar slagerij de Worstenkoning. Daar kan Freddie zich niet langer inhouden.Samen met Bibi zet hij de hele slagerij op z’n kop. Dat blijft natuurlijk niet zonder gevolgen: Freddie moet terug naar het asiel. Bibi en Freddie halen alles uit de kast om dit te voorkomen…

Reserveer

april

zondag 3 april 2016 14:30 uur

De Man Die Op Reis Ging
(vanaf 6 jaar)

Unieke Zaken

€ 8,00

Twee vrienden winnen in een quiz een grote prijs: een reis naar keuze. Op koortsachtige wijze beginnen ze onmiddellijk aan alle mogelijke voorbereidingen. Wanneer en waarheen ze gaan, dat weten ze alleen nog niet. Maar dat ze gaan is zeker… Met een groot gevoel voor humor laten ze op zinderende wijze de grens tussen fantasie en werkelijkheid vervagen.

Reserveer

zondag 10 april 2016 14:30 uur

Swaffie
(vanaf 4 jaar)

Kooman’s Poppentheater

€ 8,00

Een visser komt met zijn hengel te dicht bij de Zure Zeevrouw – zij betovert hem waardoor hij een vissengezicht krijgt! Swaffie de Zeehond wil de visser helpen en gaat samen met Wasco de Wasbeer naar de Vuurtorenwachter, die raad weet. Hij zingt een slim visje uit de zee die het tweetal op het spoor zet van de mythische Zure Zeevrouw. Swaffie palmt de Zeevrouw in en ontsnapt met haar magische ketting om de betovering van de visser ongedaan te kunnen maken. Maar de ketting heeft een geheim in zich. Zal het Swaffie lukken?

Reserveer

zondag 10 april 2016
Let op: 10:30 uur

Workshop dieren
(vanaf 6 jaar)

Corry Zwart

€ 8,00

In deze workshop worden diverse dieren gemaakt zodat er op het podium een echte beestenboel ontstaat.

Reserveer

zondag 17 april 2016 14:30 uur

Beestenboel
(vanaf 4 jaar)

Hilbert Geerling

€ 8,00

 In de dierentuin gebeurt nooit iets? Vergeet het maar! Hilbert heeft namelijk een dierentuin en… Nou ja, hij heeft er nog niet echt eentje, hij WIL heel graag een dierentuin. Alleen heeft hij nog geen dieren. Maar dat is voor Hilbert geen probleem. Hij kan je namelijk het ene na het andere dierenverhaal vertellen.Van olifantenstront tot een zebra die liever stippen wil. En iedereen weet dat verhalen soms net echt kunnen zijn. En als onze fantasie dan op hol slaat…..ontsnapt er misschien wel een Tijger. Een goochelshow vol humor en dierenverhalen voor iedereen.

Reserveer

zondag 24 april 2016
Let op: 10:30 uur

Drakentongetje
(vanaf 2 jaar)

Kees en Koos

€ 8,00

In hun peutermeespeelvoorstelling nodigen Eskimo Kees & Eskimo Koos je uit in hun iglo. Je mag onder andere springen met een pinguin, een draak aaien en neusje neusje doen met een giraf.

Reserveer

mei

maandag 2 mei 2016 14:30 uur
maandag 2 mei 2016
Let op: 11:00 uur

Eitje
(vanaf 3 jaar)

Maas

€ 8,00

Stel je voor: een actiefilm, maar dan in het echt. Met in de hoofdrol een van de saaiste actiefiguren ooit, een eitje waar niemand aan mag komen. Een duf eitje,in de gaten gehouden door twee slome, oersaaie suppoosten in een museum. En net als het zó saai begint te worden dat je in slaap dreigt te vallen, beland je ineen wilde achtervolging, waarna twee droogkomische mimespelers met minimale middelen en veel huis-, tuin- en keukenmagie zichzelf en het eitje weg toveren. Een bloedstollend saaie, maar razend fantasievolle actievoorstelling. Gevaarlijk saai zelfs, dus je kunt wat je ziet gerust thuis uitproberen.

Reserveer

vrijdag 6 mei 2016 14:30 uur

Vlieg op, dikke bromvlieg!
(vanaf 4 jaar)

Theater van Santen

€ 8,00

In Vlieg op, dikke bromvlieg! maak je kennis met een uiterst vervelende bromvlieg die voor veel paniek en onrust zorgt. Een aanstekelijke, muzikale en humorvolle vertel- en meedoevoorstelling met een levensgroot boek als decor. Zing mee met bekende liedjes en luister naar nieuwe versjes en liedjes door personages uit het prentenboek die tot leven komen, zoals 'Het Melkmeisje' van Johannes Vermeer. 
Naar het gelijknamige prentenboek van Loes Riphagen.

Reserveer

zondag 8 mei 2016
Let op: 10:30 uur
zondag 8 mei 2016
Let op: 13:00 uur

Circus Topsy
(vanaf 2 jaar)

Scratch Marionetten

€ 8,00

Circusdirecteur Tommy Tops vertelt iedereen over zijn bijzondere paard Pepermunt. "Komt dat zien!" Maar Pepermunt weigert op te treden. Wat nu?? Gelukkig weten Pip de clown, Poekie de poes en een dansende theepot het publiek goed te vermaken. Een vermakelijke marionettenvoorstelling vol verrassingen.

Reserveer