Programma

december

zaterdag 5 december 2015
Let op: 15:30 uur

Bibi en het verdwaalde paard Sinterklaasvoorstelling
(vanaf 2 jaar)

Scratch Marionetten

€ 8,00

“Mama, er is een paard in de tuin.”Bibi moet goed voor het paard zorgen tot iemand hem komt halen….
Waar komt het paard vandaan? En waarom heeft hij de hik? Maar Bibi wil vooral samen spelen. Uiteindelijk vindt ze een kameraadje naar haar hart.

Reserveer

zondag 13 december 2015 14:30 uur

Swingende Giraffen Concert
(vanaf 3 jaar)

Swingende Giraffen

€ 8,00

De Swingende Giraffen spelen liedjes met een latin swing. De zelfgemaakte liedjes gaan meestal over dieren (bv Zwijn in de trein en Kiko Kikker) en zijn zo swingend dat geen kind en volwassene daar stil bij kan blijven zitten.

Reserveer

zondag 20 december 2015 14:30 uur
maandag 21 december 2015 14:30 uur

Een Ladder naar de Maan
(vanaf 4 jaar)

Ila van der Pouw

€ 8,00

Fien logeert bij tante Lola. Fien voelt zich net zo alleen ophaar nieuwe school als het Mannetje van de Maan. Dat mannetje wil Fien wel eensspreken. Maar hoe kom je bij hem? Tante Lola zegt als grapje dat je met eenladder van ijslolliestokjes op de maan kan komen. Het is het begin van eenspannend avontuur, want Fien komt zo echt op de maan. Daar ontmoet ze eenastronaut, twee popsterren en natuurlijk het Mannetje van de Maan.

Ila laat opnieuw zien hoe virtuoos je metpoppentheater een verhaal tot leven kunt brengen.

Reserveer

maandag 28 december 2015 14:30 uur
maandag 28 december 2015
Let op: 11:00 uur

Kim en de kwallenlikker
(vanaf 4 jaar)

Wiltink en Wybenga

€ 8,00

Warme verhalen met virtuoze zandtekeningen

Nancy Wiltink vertelt, en met haar sprankelende stem verleidt ze het publiek om met haar mee te gaan, het verhaal in. Sylvia Wybenga is beeldend kunstenaar, en zandtekenaar. Het schimmenspel van haar handen en zand op de lichtbak wordt op de muur geprojecteerd.

 In deze voorstelling over je angst overwinnen, vertelt Nancy het verhaal en zandtekenaar Sylvia vormt met los zand verhalende beelden. Samen vertellen ze zo een verhaal over een tocht door de duinen, over vier dappere kinderen en Kim die als enige bang is voor monsters. Terwijl je luistert naar het verhaal wordt het voor je ogen gevormd in een zand en schaduwspel  : “Het zand valt altijd anders en vandaag alleen voor jullie.”

Kim en zijn vier zusjes blijven alleen achter in een tent in de duinen ‘Eventjes maar,’ zeggen pappa en mamma. ‘Zoet zijn, binnen blijven en geen spekkies pakken.’ Maar ze zijn niet zoet , ze eten alle spekkies op en ze hollen naar buiten. ‘Kom Kim, we gaan de Kwallenlikker vangen.’ Kim moet wel mee.

  • Reserveren voor de voorstelling van maandag 28 december 2015 kan vanaf maandag 30 november 2015.
  • Reserveren voor de voorstelling van maandag 28 december 2015 kan vanaf maandag 30 november 2015.
dinsdag 29 december 2015 14:30 uur

Prins Heerlijk
(vanaf 4 jaar)

Poppentheater Fatsnerran

€ 8,00

Prins Heerlijk gaat over een keukenprinses die, op zoek naar een prins, allerlei avonturen beleeft en de vreemdste figuren tegenkomt. Een handkar vol spullen waaruit het decor en verhaal ontstaan maakt dat het publiek van ademloos in het verhaal opgaat. Omdat niets is wat het lijkt worden kinderen uitgenodigd om mee te denken en te reageren op wat ze zien.

  • Reserveren voor de voorstelling van dinsdag 29 december 2015 kan vanaf dinsdag 1 december 2015.