Programma

februari 2015 - mei 2015

februari

zondag 1 februari 2015 14:30 uur

Poten Omhoog!
(vanaf 3 jaar)

Opslag voor Cacao

€ 8,00

 • Reserveren voor de voorstelling van zondag 1 februari 2015 (vandaag) kan alleen telefonisch via 020-6450439.
zondag 8 februari 2015 14:30 uur

Koeskoes
(vanaf 4 jaar)

Koomans Poppentheater

€ 8,00

Het klimbuideldier Koeskoes woont eenzaam in het Rietland. Op een dag komt Wasco de Wasbeer voorbij in een bootje en samen doen ze mee aan de kookwedstrijd! Je kan gouden munten winnen! De culinaire vogel Guy de Lepelaer ziet er op toe dat niemand valsspeelt. Een grote kikker wil de hoofdprijs winnen en gooit roet in het eten. Maar Koeskoes en Wasco kunnen écht lekker koken… Wie zal de wedstrijd winnen?

Reserveer

zaterdag 14 februari 2015 (première) 14:30 uur

Gonnie en haar vriendjes
(vanaf 2 jaar)

Jogchem Jalink

€ 8,00

Daar heb je Gonnie, het kleine gele gansje met de rode lievelingslaarsjes, op zoek naar al haar vriendjes. Samen maken ze allemaal grote en kleine avonturen mee. Kijk, een plas! Daar kun je leuk overheen springen. Heeft iemand soms een rode pet gezien? En... moet je dát zien! Daar ligt een ei. Zit daar soms ook een gansje in? En waarom komt ie er niet uit?
Een kleurrijke poppenvoorstelling van Jogchem Jalink, gebaseerd op de Gonnie-boekjes van Olivier Dunrea.

Reserveer

zondag 15 februari 2015 14:30 uur

Reismuis
(vanaf 4 jaar)

DJT De Reus

€ 8,00

De muis Dingeman reist met vrouw Souris en kinderen de wereld rond, in hun gezellige nestje achter het nummerbord van een toeristenbus. Ze zijn heel gelukkig. Tot hij, door een stom toeval, in Dover de boot mist en zijn familie in de mist ziet wegvaren.  Hij roept nog: “Kom terug!!!!” en  “Ik hou van jullie!!!!”  Maar de boot is al te ver….
Gelukkig krijgt hij hulp van papegaaiduiker Alky.
Op hun zoektocht naar Souris en haar eenentwintig kindertjes beleven Alky en Dingeman de spannendste avonturen en ontmoeten bijzondere, vaak onverstaanbare dieren .

Reserveer

zaterdag 21 februari 2015 14:30 uur

Drukwerk
(vanaf 6 jaar)

Brisk Recorder Quartet

€ 8,00

Druk, haasten, druk. BRISK is hard aan het werk op kantoor, geen oog meer voor iets anders, de bulderende stem van de directeur. Waar is iedereen mee bezig? Een compositie van faxen, mails, rinkelende telefoons, een enorme verzameling blokfluiten en een bont gezelschap van componisten met een T: Tsjaikovski, Telemann en Toek Numan.  

Reserveer

maandag 23 februari 2015 14:30 uur

Huisje Droompje Beestje
(vanaf 4 jaar)

Koppoters

€ 8,00

Hou jij van tekenen en droom jij er ook wel eens van dat je tekening tot leven komt? In Huisje droompje feestje wordt jouw tekening verwerkt in een theatervoorstelling, waardoor jouw meesterwerk tot leven komt. Kinderen tekenen over wat hen op dat moment bezighoudt, niet gehinderd door mooi of lelijk of hoe het hoort. De Koppoters maken een voorstelling aan de hand van kindertekeningen. Ze willen de fantasie die in de tekeningen verborgen zit verzamelen, tot leven wekken, koesteren, uittesten, uitvergroten en vooral: vieren! Zodat de kinderen na afloop van de voorstelling nog trotser zijn op hun meesterwerken.

Reserveer

dinsdag 24 februari 2015 14:30 uur

Workshop
(vanaf 8 jaar)

Corry Zwart

€ 8,00

Een poppenworkshop rond het thema dromen. 

Reserveer

vrijdag 27 februari 2015 14:30 uur

Dit is geen droom
(vanaf 4 jaar)

Unieke Zaken

€ 8,00

Een schilder heeft net zijn nieuwste schilderij afgerond en gaat even naar buiten voor een wandeling. Maar zodra hij weg is, komen zijn schilderijen tot leven. Twee mannen met bolhoeden en een vrouw met een paraplu stappen uit hun schilderij de kamer in. Daar maken ze de vreemdste dingen mee. Er zijn onverklaarbare gebeurtenissen en er gaat van alles mis. En dan wordt er aan de deur gerammeld, de schilder is thuis!
Een surrealistisch sprookje gebaseerd op de schilderijen van René Magritte, vol mime,  goocheltrucs, fysiek/visuele humor en muziek. 

Reserveer

maart

zondag 1 maart 2015 14:30 uur

Dit is geen droom
(vanaf 4 jaar)

Unieke Zaken

€ 8,00

 • Reserveren voor de voorstelling van zondag 1 maart 2015 kan vanaf zondag 1 februari 2015.
zondag 8 maart 2015 14:30 uur

Het boek van de Eekhoorn
(vanaf 4 jaar)

Max Verstappen

€ 8,00

Op een tak, hoog in een boom, woont Eekhoorn. Als hij op een dag ontdekt hij dat er aan zijn tak mooie groene blaadjes beginnen te groeien is hij dolblij. Dat betekent dat de lente is begonnen en de kou over is! 


Dan wordt er een geheimzinnig boek afgeleverd. Dat heet “Het Sprookje van de Winter”. Eekhoorn bekijkt de prachtige omslag en ontdekt hij dat er een waarschuwing op staat . “Pas op, heel voorzichtig lezen: dit is het spannendste boek van de wereld!”. 


Eekhoorn begint te lezen en bekijkt nieuwsgierig een tekening waarop een woeste winterkoning staat afgebeeld. Plotsklaps floept de winterkoning uit het boek! Gelukkig wordt Eekhoorn geholpen door zijn bosvriendjes, en hij stuurt de bazige wintervorst met een heel slim plan weer terug. Deze poppenvoorstelling is zéér geschikt voor startende lezertjes.
 • Reserveren voor de voorstelling van zondag 8 maart 2015 kan vanaf zondag 8 februari 2015.
zondag 15 maart 2015 14:30 uur

Op zoek naar Huilmeisje
(vanaf 2 jaar)

Malou van de Sluis

€ 8,00

´Op zoek naar huilmeisje´ gaat over het meisje Malou. Malou is stoer en huilt nooit. Op haar radiootje hoort ze een verhaal over een meisje dat op een klein eilandje woont en de hele dag huilt. Zelfs zoveel dat de zee zich vult met haar tranen en het eilandje kleiner en kleiner wordt. Dat wil Malou wel eens zien. Samen met haar beste vriend Vis gaat Malou op zoek. Ze kan niet gaan lopen, fietsen, met de trein of de auto. Ze zal moeten vliegen of varen. Tijdens de tocht tekent Malou haar eigen avontuur. Taal speelt een belangrijke rol in de voorstelling waar alles op rijm is.

‘Op zoek naar het Huilmeisje’ is een bijzondere, beeldende voorstelling met herkenbare thema’s voor de kleinsten.

Iedereen wil stoer zijn, maar huilen mag ook!

 • Reserveren voor de voorstelling van zondag 15 maart 2015 kan vanaf zondag 15 februari 2015.
zondag 22 maart 2015 14:30 uur

Hands Up!
(vanaf 4 jaar)

Lejo

€ 8,00

Ken je Lejo? Dat is dat vingerpoppetje met die oogjes. In de voorstelling ‘Hands up!’ neemt Lejo al zijn vrienden mee naar het theater. Een bonte stoet mannetjes, dieren en andere wezens vertonen hun kunsten, grappen en grollen. En Lejo? Hij doet zijn best om alles in de hand te houden. Een vrolijke familievoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar.
Do you know Lejo? He is the finger puppet with the eyes. In the show "Hands up!", Lejo takes all his friends to the theater. A cavalcade of men, animals and other creatures show their tricks and jokes. And Lejo? He does his best to handle everything. A cheerful family show for everyone over 4 years. (Without words.)
 • Reserveren voor de voorstelling van zondag 22 maart 2015 kan vanaf zondag 22 februari 2015.
zaterdag 28 maart 2015 14:30 uur

Brrr
(vanaf 4 jaar)

Theater Kwadraat

€ 8,00

Het had al lang lente moeten zijn, maar Koning Winter is er nog. Hij is Kwast, zijn sneeuwvlokkenmaker, kwijt. Lentefee weet raad. Zoals regen en de zon samen de regenboog maken, kunnen de Lentefee, Koning Winter en de kinderen samen de lentekleuren toveren. Maar waar blijft Kwast? Een voorstelling met prachtige poppen, waaronder ook een leuke, gekke haas. Heel toepasselijk met Pasen.

 • Reserveren voor de voorstelling van zaterdag 28 maart 2015 kan vanaf zaterdag 28 februari 2015.
zondag 29 maart 2015 14:30 uur

Kat in het Bakkie
(vanaf 6 jaar)

Bende van vier

€ 8,00

Vier muzikanten nemen het publiek mee op een muzikale reis door het leven. De band specialiseert zich in pure pop die de jonge luisteraars serieus neemt met teksten die ergens over gaan! Herkenbaar, meeslepend en vooral swingend!

 • Reserveren voor de voorstelling van zondag 29 maart 2015 kan vanaf zondag 1 maart 2015.

april

zondag 12 april 2015 14:30 uur

Hihahuttenbouwers
(alle leeftijden)

Danstheater de Stilte

€ 8,00

Trek je oudste spijkerbroek aan, want we gaan hutten bouwen! In deze speelse dansvoorstelling word je getrakteerd op een fantasierijk beeldverhaal over de vier seizoenen. Dauw, zon, wind, regen, ja zelfs sneeuw: alles komen we tegen bij de hut. Maar dat geeft niks, want we zijn niet van suiker.
Put on your oldest jeans, for we are going to build cabins! In this playful dance, you are treated to an imaginative visual narrative about the four seasons. Dew, sun, wind, rain and even snow, are all encountered at the cabin. But that does not matter, because we are not made of sugar. (Without words.)
 • Reserveren voor de voorstelling van zondag 12 april 2015 kan vanaf zondag 15 maart 2015.
zondag 19 april 2015 (première) 14:30 uur

Vlieg op, dikke bromvlieg!
(vanaf 4 jaar)

Theater van Santen

€ 8,00

In Vlieg op, dikke bromvlieg! maak je kennis met een uiterst vervelende bromvlieg die voor veel paniek en onrust zorgt. Een aanstekelijke, muzikale en humorvolle vertel- en meedoevoorstelling met een levensgroot boek als decor. Zing mee met bekende liedjes en luister naar nieuwe versjes en liedjes door personages uit het prentenboek die tot leven komen, zoals 'Het Melkmeisje' van Johannes Vermeer. 
Naar het gelijknamige prentenboek van Loes Riphagen.
 • Reserveren voor de voorstelling van zondag 19 april 2015 kan vanaf zondag 22 maart 2015.
zaterdag 25 april 2015 14:30 uur

Papierazzi
(vanaf 4 jaar)

Theater Valentijn

€ 8,00

Een, twee, drie, vier: een land van wit papier… Lang geleden, ver hier vandaan, was er zo’n land: het koninkrijk Papierië! Planten en dieren, bomen en huizen, bergen en zeeën, zelfs de mensen zijn er van papier.Op een dag ….. woei!... steekt er een windje op. En oh nee… het mooie prinsesje Papierella waait weg. Waarheen?

Wie haar vóór volle maan zonder scheuren veilig thuisbrengt, mag met haar trouwen. Boerenzoon Papierino is niet zo sterk en slim als zijn grotere broers. Toch gaat hij op pad. Is hij geknipt voor het avontuur en zal hij Papierella vinden? 

Een sprookje, met papier in de hoofdrol.Papierazzi start met een schaar en een grote rol papier. Hiermee komt de wereld van Papierië tot leven. De speler vertelt, knipt, scheurt en vouwt ter plekke personages van het sprookjesland. 

Kijk op: http://youtu.be/H1AuewMgTv4

 • Reserveren voor de voorstelling van zaterdag 25 april 2015 kan vanaf zaterdag 28 maart 2015.

mei

zaterdag 2 mei 2015 14:30 uur

Roestige spijkers
(vanaf 6 jaar)

TamTam Objectentheater

€ 8,00

Waardeloze vindsels, van straathoeken geplukt en uit de goot gered,  veranderen in acteurs en decors, door ze onder een videocamera te bewegen. Dit levert verrassende beelden op een groot scherm op. Deze voorstelling werkt als een oplader voor de fantasie, dus neem die vooral mee. Zonder tekst, maar zoals bij TAMTAM gebruikelijk, is subtiele humor in ruime mate aanwezig.
Useless objects, found on street corners and rescued from the gutter, turn into actors and sets, by moving them under a video camera. This provides surprising images on a large screen. This show feeds the imagination, so bring that with you. Without words, but full of subtle humor as is customary with TAMTAM. 
 • Reserveren voor de voorstelling van zaterdag 2 mei 2015 kan vanaf zaterdag 4 april 2015.