Programma

september 2017 - december 2017

september

zondag 24 september 2017 14:30 uur

De Verrukkelijke Vuilnismannen
(familievoorstelling)

Meatball & Van de Camp

€ 8,50

Onder het motto: “De vuilnisman die alles kan!” brengen Ko & Lou salto’s, de sterke man-op-man-Acro-Kliko Truc en jongleren zij met met vuilniszakken en petflessen, blikken en rotte vis om zo het afval te scheiden. Ook maken ze van en met het publiek een menselijke piramide. Een komisch milieutheaterspektakel. 

Na afloop kan iedereen meedoen met de circusworkshop van de vuilnismannen.

  • Reserveren voor de voorstelling van zondag 24 september 2017 (vandaag) kan alleen telefonisch via 020-6450439.
zaterdag 30 september 2017
Let op: 15:30 uur
zaterdag 30 september 2017
Let op: 10:30 uur

Meneertje Meer
(vanaf 3 jaar)

TG Winterberg

€ 8,50

Tg. Winterberg, van Marlyn Coetsier, maakt prachtige theatervoorstellingen met poppen voor de allerkleinsten.

Meneertje wil ook.
Meneertje wil meer.Meneertje wil alles,elke keer weer.

Meneertje Meer gaat over een Meneertje dat steeds meer wil en steeds meer neemt. Hij maakt uiteindelijk zelfs meer Meneertjes. Maar die Meneertjes willen ook meer en meer. De wereld raakt overspoeld door Meneertjes. Dan wil Meneertje Meer niets meer. Een beeldende en vrolijke voorstelling over alles willen hebben en meer dan dat. Totdat blijkt dat te veel echt bestaat.

Bij de voorstelling verschijnt het gelijknamige boek Meneertje Meer met prenten van Job van Gelder en teksten van Mark Haayema.

Regie: Job Raaijmakers
Spel: Marlyn Coetsier en Mark Haayema


Reserveer

oktober

zondag 1 oktober 2017 14:30 uur
zondag 1 oktober 2017 14:30 uur

Buiten de lijntjes
(vanaf 5 jaar)

Theater Theatra

€ 8,50

Theatra maakt theater met en voor kinderen.‭ ‬De voorstellingen zijn eigenzinnig,‭ ‬humoristisch,‭ ‬spannend voor jong en oud.

In 2014 won Theatra met De Poort (Eva Mesman en Ida van Dril) de KijkKunstCup‭ ‬ en vorig jaar was dit tweetal samen te zien in de voorstelling Smakelijke Sprookjes

Deze nieuwste productie Buiten de lijntjes‭’ ‬is een humoristische voorstelling met weinig tekst,‭ ‬over patronen en het durven doorbreken ervan.‭ ‬Over interactie met een ander.‭ ‬Want wat gebeurt er als je een keer niet binnen de lijntjes blijft.

Het verhaal:

Een straat,‭ ‬een doodgewone straat.‭ ‬Met huizen keurig in een rijtje naast elkaar.‭ ‬Niets bijzonders zou je denken.‭ ‬In één van deze huizen woont een echtpaar:‭ ‬meneer en mevrouw Lijntje.‭ ‬Nog steeds niets bijzonders zou je denken.‭ ‬De Lijntjes staan altijd om‭ ‬7‭ ‬uur op.‭ ‬Ontbijten iedere dag met een volkoren boterham met kaas.‭ ‬En lezen daarna samen de krant. Behalve het buitenlandse nieuws.‭ ‬Als je nooit buiten je eigen dorp komt,‭ ‬heeft het geen zin om te weten wat er in de rest van de wereld gebeurt.‭ ‬Tot er op een dag een nieuwe buurvrouw naast hen komt wonen.‭ ‬Niets bijzonders denk je‭? ‬Wel voor De Lijntjes‭! ‬Want door de komst van deze buurvrouw in de straat verandert alles.‭ ‬En dat is voor De Lijntjes heel bijzonder‭!

Regie: Maarten Bootsma ‭
‬Spel: Harro van Lien,‭ ‬Daniëlle Meijboom,‭ ‬Eva Mesman ‭
‬Concept: Eva Mesman ‭

Reserveer

zondag 8 oktober 2017 14:30 uur

Workshop Poppenspel
(vanaf 4 jaar)

Virga Lipman

€ 8,50

Poppenspeelster Virga Lipman brengt een dubbele workshop voor kinderen vanaf 4 tot ca 10 jaar

We maken vissen en zeemonsters van onder andere papier. Vervolgens gaan de kinderen in een spelworkshop op het toneel de vissen laten zwemmen in een echte onderwaterwereld.

De ouders mogen er natuurlijk bij blijven en helpen als dat nodig is en/of dat leuk vinden. 

Reserveer

woensdag 11 oktober 2017
Let op: 15:30 uur

Eerste try out Mijn Kleine Zeemeermin
(vanaf 6 jaar)

Eva van den Bosch en Mai Flesseman

€ 5,00

Eva en Mai zijn met Vincent hard bezig aan deze voorstelling die bij ons in première gaat. Vandaag zouden ze graag de eerste keer hun hele voorstelling voor publiek spelen en na afloop willen ze graag van jullie horen wat jullie ervan vonden. De beschrijving van de voorstelling die geschikt is voor 4 tot 104 jaar staat bij de première datum 19 november.

Reserveer

zondag 15 oktober 2017
Let op: 10:30 uur

Kistje, Kistje, Kistje
(vanaf 2 jaar)

Koos Wieman

€ 8,50

Koos komt op met drie kistjes en in elk kistje zit een verrassing.‭ ‬Met simpele middelen en poppen wordt de belevingswereld van de peuter benaderd.‭ ‬Peuterprethumor met lieve liedjes,‭ ‬en interactie.‭ ‬

S middags is Koos te vinden met zijn heks op het Kunst‭ & ‬Kids Festival in de Schouwburg Amstelveen.‭

Reserveer

zondag 22 oktober 2017 (première) 14:30 uur
maandag 23 oktober 2017 14:30 uur

Ko met de Vlo
(vanaf 4 jaar)

Lichtbende

€ 8,50

Betoverend filmisch muziektheater voor de hele familie‭!
‬De aandoenlijke zwerfhond Ko wordt in een liefdevol gezin opgenomen.‭
‬Wat het gezin niet weet,‭ ‬is dat er in zijn vacht een familie vlooien verstopt zit‭… ‬Een terroriserende plaag voor het hele huishouden‭! ‬Een geestig,‭ ‬ietwat absurd verhaal met een verrassende afloop.

LICHTBENDE smelt beeldende kunst,‭ ‬muziek en theater samen tot live animatie op groot scherm.‭ ‬Met oude toverlantaarns en livemuziek maken ze met veel vakmanschap en liefde‭ ‘‬lichtkunstvoorstellingen‭’‬.‭ ‬Betoverende verhalen zonder woorden,‭ ‬voor jong en oud.‭ ‬Na de voorstelling volgt een korte demonstratie waarbij de kinderen al hun‭ ‘‬hoe doe je dat-vragen‭’ ‬kunnen stellen. 

Reserveer

donderdag 26 oktober 2017 14:30 uur

Kom je opeten
(vanaf 4 jaar)

Martin Soeters

€ 8,50

Martin‭ (‬bespeler van TV-ster Raaf‭) ‬brengt dit keer het griezelig grappige verhaal over een planeten etend monster die zicht krijgt op de aarde.‭ ‬Gelukkig is stoere Bennie daar...‭ ‬Gespeeld in een fantastisch decor met ingenieuze vondsten waarin het hele heelal lijkt te passen en het mogelijk is om met het monster mee te vliegen,‭ ‬ontworpen door Siem van Leeuwen‭ (‬Zilveren Krekel voor Knuffelbos‭)‬.

Reserveer

zondag 29 oktober 2017 14:30 uur

Held
(vanaf 5 jaar)

Theatergroep Heldhaftig

€ 8,00

Art en Mart wonen en werken in‭ ‬een wasserij.‭ ‬Onder het werk verzinnen ze verhalen.‭ ‬Zoals het verhaal van Ezel en Wezel en hun avonturen en heldendaden voor zover dat lukt in het bos met de enge Nachtwezens.‭ ‬Held is een spannende,‭ ‬humoristische‭  ‬en visuele voorstelling met poppen en wasgoed over de KEUZE om held te zijn.‭

Spel: Martin Soeters en Arthur Geesing

Reserveer

november

zaterdag 4 november 2017 14:30 uur
zondag 5 november 2017 (première) 14:30 uur

Spookje
(vanaf 4 jaar)

Poppentheater Koekla

€ 8,50

Het Spookje gaat over Thijs,‭ ‬die vrienden wordt met het spookje dat op zijn dak komt wonen.‭ ‬Wanneer Thijs met Spookje mee gaat naar zijn grote kasteel,‭ ‬ziet hij daar een klein meisje slapen op een bed van rozen.‭ ‬Dat lijkt zijn vriendinnetje Roosje wel.‭ ‬Zal het Thijs lukken om haar wakker te krijgen‭? ‬Dynamisch,‭ ‬verrassend,‭ ‬lief‭ ‬en muzikaal poppentheater in een betoverend decor.

Reserveer

zondag 12 november 2017 14:30 uur

Hatsjoe
(vanaf 2 jaar)

Ellen Smets

€ 7,00

Een zonnige ochtend op de Noordpool. Jukka slaapt. Maar dan hoort zij een nies. Die komt van Jut. Samen hebben ze de grootste pret. Zij kijken zij in het witte wak of er al een wit visje is. Dan zien zij iets geks: het is niet wit,maar heeft...kleur! `Hatsjoe' is een regenboog van spel,eenvoudige tekst,dans en clownerie over `kleur'.

Reserveer

zondag 19 november 2017 (première) 14:30 uur

Mijn Kleine Zeemeermin
(vanaf 4 jaar)

Eva van den Bosch en Mai Flesseman

€ 8,50

Lelie,‭ ‬een dappere kleine zeemeermin,‭ ‬duikt in zee.‭ ‬Op haar reis beleeft ze een spannend avontuur en ontmoet ze wonderlijke figuren,‭ ‬zoals een vreemde piraat en het oudste wezen van de oceaan.‭ ‬Een poppentheatervoorstelling over liefde en moed.‭ ‬

Met live harp muziek van Mai Flesseman en schitterende zang door Eva van den Bosch. In de regie van Vincent Wijlhuizen. Coaching poppenspel: Fred Delfgauw.

Reserveer

zondag 26 november 2017 14:30 uur

Bibi en het verdwaalde paard
(vanaf 2 jaar)

Scratch Marionetten

€ 8,50

Deze marionettenvoorstelling is speciaal gemaakt voor de Sinterklaas periode.‭ “‬Mama,‭ ‬er is een paard in de tuin‭”‬.‭ ‬Waar komt‭ ‬het paard vandaan‭? ‬En waarom heeft hij de hik‭?‬

Reserveer

december

zondag 10 december 2017 14:30 uur

Ieorg Idur
(vanaf 4 jaar)

Unieke Zaken

€ 8,50

Meneer Hoppe is een rustige man.‭ ‬Hij woont al jaren alleen,‭ ‬is dol op klussen en gooit graag een hengeltje uit.‭ ‬Op een dag krijgt hij nieuwe buren‭; ‬de flamboyante mevrouw Zilver en haar huisschildpadje Rudi.‭ ‬Het is liefde op het eerste gezicht,‭ ‬maar dat durft meneer Hoppe niet hardop te zeggen...Als mevrouw Zilver hem vertelt dat haar lieveling Rudi maar niet groeien wil,‭ ‬grijpt meneer Hoppe zijn kans.‭ ‬Hij verzint een plan‭ ‬-‭ ‬even briljant als krankzinnig‭ ‬-‭ ‬en probeert daarmee het hart van mevrouw Zilver te winnen.

Meesterverteller Roald Dahl schreef in‭ ‬1990 Ieorg Idur,‭ ‬het laatste boek dat tijdens zijn leven uitgegeven werd.‭ ‬Een bijzonder huiskameravontuur dat door Unieke Zaken bewerkt wordt tot een energieke,‭ ‬fantasievolle en humoristische voorstelling met‭ (‬live-‭)‬muziek,‭ ‬toverspreuken en schildpadden...‭ ‬Heel veel schildpadden.

Regie: Martin Hofstra ‭
‬Spel: Peter Bolten,‭ ‬Mirjam Morsch

Reserveer

zondag 17 december 2017 14:30 uur

Buurman in de natuur
(vanaf 5 jaar)

Plan D

€ 8,50

De buurmannen duiken de natuur in. Geen mini moestuin, maar een echte wildernis! Ze trekken hun tuinbroeken aan en pakken hun gereedschap. Ze zaaien, ze oogsten, ze scheppen en harken er vrolijk op los. Samen creëren ze een wereld vol mooie gewassen. Bloemen om aan te ruiken, planten om naar te kijken en groenten om van te smullen.Natuurlijk ook een boom om in te klimmen, met een tak om aan te slingeren!

De buurmannen zijn helemaal zelfvoorzienend. Ze kweken hun eigen eten en recyclen alles wat ze tegenkomen.Er gaat ook het één en ander mis.. want ja, de natuur doet ook zijn eigen gang.Van hagelbui tot schimmelziekte en van leiding breuk tot een gerecycled voorwerp dat in elkaar stort. Maar samen zoeken de buurmannen dan weer naar een oplossing. 

Buurman in de natuur is een vrolijke dansvoorstelling over de krachten de schoonheid van de natuur. Maar gaat over over de kwetsbaarheid van het milieu: de plastic soep in zee, de CO2 uitstoot en de smeltende ijskappen.

Reserveer

zondag 24 december 2017 14:30 uur
woensdag 27 december 2017 14:30 uur

Ollie Trollie en Mannetje Lampekap
(vanaf 3 jaar)

De Vliegende Koffer

€ 8,50

Ollie Trollie komt graagbij zijn lieve oma Hillie Trol en vraagt haar iedere keer het het verhaal overMannetje Lampenkap voor te lezen. Over Mannetje Lampenkap die op een dag allelampjes pikte. 'Bestaat hij echt?' vraagt Ollie. En dan verdwijnt het lampjevan oma. Kan zij Ollie nu nooit meer voorlezen? Ollie gaat op zoek. Op zoeknaar het verdwenen lampje en... Mannetje Lampenkap. Onderweg ontmoet hij dekleurrijke figuren Vleermuis Vlerk, Glitter Glimworm en kapitein Blauwbaard.Een mooi en fantasierijk verhaal met grote poppen over de lieve en grappigeOllie Trollie. Voor 2 - 7 jaar, en alle mensen die van sprookjes houden.

Reserveer

donderdag 28 december 2017 14:30 uur

Meneer B en Graaf Rucola
(vanaf 5 jaar)

Martijn Donders

€ 8,50

De Amstelveense acteur Martijn Donders brengt weer een grappig nieuw avontuur van Meneer B. Over griezelen, angst voor het onbekende en vooroordelen.

Tegenover het huis van Meneer B. staat een oud kasteel. Sinds een paarweken woont er een nieuwe buurman. Meneer B. vindt het maar een rare snuiter. Hij heeft altijd zwarte kleren aan en praat met een grappig accent. Maar het meest opvallend zijn welzijn twee lange hoektanden. Waar komt hij vandaan ? En waarom is Meneer B. een beetje bangvoor hem ? Op een dag vraagt zijn buurman hem om op de plantjes te passenterwijl hij op reis is naar het buitenland. Een prima kans om eens rond tesnuffelen in het vreemde huis! Is die buurman wel echt zo eng? 

Reserveer