Programma

april 2015 - mei 2015

april

vrijdag 10 april 2015
Let op: 20:30 uur
zaterdag 11 april 2015
Let op: 20:30 uur

Culturele Verhuur Avondvoorstelling Mechanica
(vanaf volwassenen)

Ka-Kwadraat

€ 12,50

We zien twee, of eigenlijk drie, vrouwen van middelbare leeftijd: Marjoes, Irene en Aaltje. Marjoes en Irene ontmoeten elkaar bij toeval in het park. Is dit een weerzien of is er sprake van een persoonsverwisseling? Wat is de rol van Marjoes haar man in dit verhaal.Waarom woont Marjoes in een tent in het park na een huwelijk van 30 jaar? En wie is Aaltje? En die ambtenaar? Lees meer onder de knop Culturele verhuurvoorstellingen.

Reserveer

zondag 12 april 2015 14:30 uur

Hihahuttenbouwers
(vanaf 2 jaar)

Danstheater de Stilte

€ 8,00

Een eigen hut, een mannetje, een vrouwtje.  In een intieme omgeving worden jong en oud getrakteerd op een fantasierijk beeldverhaal van de vier jaargetijden. Samen met beeldend uitvinder Bert Vogels wordt in Hihahuttenbouwers een klein prachtig vormgegeven universum met bewegende decor dauw, zon, wind, regen en sneeuw tot leven gewekt. Pers: "Verwondering troef in magische kinderwereld"

Hihahuttenbouwers duurt in totaal 40 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, maar dankzij de gelaagdheid ook de moeite waard voor oudere kinderen, ouders en grootouders!

De Stilte maakt al twintig jaar spannende en speelse moderne dansvoorstellingen die de verbeelding van kinderen prikkelen.

 (Without words.)

Reserveer

zaterdag 18 april 2015 14:30 uur

Circus Tique
(vanaf 2 jaar)

Theater Circastique

€ 8,00

  Theater Circastique speelt verhalen van Mannetje Tique. Tique wil circusartiest worden en graag in het middelpunt staan. Zijn vrienden helpen hem, maar niet alles wat Tique wil, lukt…

De magie tussen de speelsters slaat vanaf het allereerste moment over op het publiek. Iedere beweging klopt. Alles is volkomen in balans: humor, spanning, ontroering, muziek en interactie. Dit is theater in optima forma! Voor jong en oud.

Mannetje Tique was vrijdagavond te in het programma Popster - een talentenjacht voor poppenspelers en behaalde meteen de finale. Te zien op TV op vrijdagavond 17 april en live bij ons op zaterdag 18 april om 14.30 uur.

 

Reserveer

zondag 19 april 2015 (première) 14:30 uur

Vlieg op, dikke bromvlieg!
(vanaf 4 jaar)

Theater van Santen

€ 8,00

In Vlieg op, dikke bromvlieg! maak je kennis met een uiterst vervelende bromvlieg die voor veel paniek en onrust zorgt. Een aanstekelijke, muzikale en humorvolle vertel- en meedoevoorstelling met een levensgroot boek als decor. Zing mee met bekende liedjes en luister naar nieuwe versjes en liedjes door personages uit het prentenboek die tot leven komen, zoals 'Het Melkmeisje' van Johannes Vermeer. 
Naar het gelijknamige prentenboek van Loes Riphagen.

En voor wie alvast het Frietenlied wil oefenen:
  https://youtu.be/EGHrxlJoEgo

Reserveer

zondag 26 april 2015 14:30 uur

Papierazzi
(vanaf 4 jaar)

Theater Valentijn

€ 8,00

Een, twee, drie, vier: een land van wit papier… Lang geleden, ver hier vandaan, was er zo’n land: het koninkrijk Papierië! Planten en dieren, bomen en huizen, bergen en zeeën, zelfs de mensen zijn er van papier.Op een dag ….. woei!... steekt er een windje op. En oh nee… het mooie prinsesje Papierella waait weg. Waarheen?

Wie haar vóór volle maan zonder scheuren veilig thuisbrengt, mag met haar trouwen. Boerenzoon Papierino is niet zo sterk en slim als zijn grotere broers. Toch gaat hij op pad. Is hij geknipt voor het avontuur en zal hij Papierella vinden? 

Een sprookje, met papier in de hoofdrol.Papierazzi start met een schaar en een grote rol papier. Hiermee komt de wereld van Papierië tot leven. De speler vertelt, knipt, scheurt en vouwt ter plekke personages van het sprookjesland. 

Kijk op: http://youtu.be/H1AuewMgTv4

Reserveer

mei

zaterdag 2 mei 2015 14:30 uur

Roestige spijkers
(vanaf 6 jaar)

TamTam Objectentheater

€ 8,00

Waardeloze vindsels, van straathoeken geplukt en uit de goot gered,  veranderen in acteurs en decors, door ze onder een videocamera te bewegen. Dit levert verrassende beelden op een groot scherm op. Deze voorstelling werkt als een oplader voor de fantasie, dus neem die vooral mee. Zonder tekst, maar zoals bij TAMTAM gebruikelijk, is subtiele humor in ruime mate aanwezig.
Useless objects, found on street corners and rescued from the gutter, turn into actors and sets, by moving them under a video camera. This provides surprising images on a large screen. This show feeds the imagination, so bring that with you. Without words, but full of subtle humor as is customary with TAMTAM. 
  • Reserveren voor de voorstelling van zaterdag 2 mei 2015 kan vanaf zaterdag 4 april 2015.