Programma

januari 2017 - mei 2017

januari

zondag 22 januari 2017 (première) 14:30 uur

De Geheimenbank
(vanaf 5 jaar)

Theatergroep Knars

€ 8,50

Aan een loket ergens tussen hemel en aarde ontvangt Bram al jaren alle geheimen van de wereld. Vluchtige leugentjes, verjaardagsverrassingen, nooit-verstuurde-liefdesbrieven, geheimschriften en dagboeken zijn netjes opgeslagen. Al die geheimen worden echter iets te veel voor Bram alleen. Hij krijgt sinds kort hulp van Ben, een nieuwsgierige hulp, die nog moet leren zijn mond te houden. Grappige poppentheatervoorstelling voor beginnende geheimbewaarders en hun geoefende ouders.

  • Reserveren voor de voorstelling van zondag 22 januari 2017 (vandaag) kan alleen telefonisch via 020-6450439.
zondag 29 januari 2017 (première) 14:30 uur

Nachtwacht
(vanaf 3 jaar)

De Zingende Harp

€ 8,50

Gunga tovert klanken uit de 'prullaria' die hij heeft verzameld en bouwt daarmee dromen van geluid. Gunga droomt en laat dromen.

 Anne zit op de rand van haar bed en speelt op de harp alsof haar leven er van afhangt. Ze heeft geen tijd om te slapen en vindt slapen gaan ook een beetje eng. Caroline wil juist erg graag slapen, want haar bed is de poort naar dromenland. Op de klanken van Gunga ontmoet  zij een glimworm die onder de grond leeft, een vis in het water, een vogel in de lucht en de godin van het vuur.

 In deze premièrevoorstelling vol muzikale verrassingen vindt Caroline, samen met Gunga, een manier om Anne mee te nemen naar dromenland, want … de nacht wacht nog maar even. Het muzikale theaterduo ‘De Zingende Harp’ werkt bij deze voorstelling samen met drummer en percussionist AlanPurves.

 Hier alvast een voorproefje van deze lieve sfeervolle voorstelling:

https://www.youtube.com/watch?v=KbA22L5P55E

Reserveer

februari

zondag 5 februari 2017 14:30 uur

De Verkleedkoffer
(vanaf 4 jaar)

Arno Huibers Producties

€ 8,50

Wat is er fijner dan ‘iemand anders’ te spelen? Of om een beroemde saxofonist te worden? Of word je toch liever een reuzen-baby… of een trommelende oma, of…? In De verkleedkoffer herkennen kinderen zich met het grootste plezier in de spelers en in het ‘doen alsof’.Aan het einde ontdekken wie je het liefste bent: jezelf!  Een vrolijke, interactieve voorstelling met veel grappen, maskerspel én live muziek.

Reserveer

zondag 12 februari 2017 14:30 uur

Brrr
(vanaf 3 jaar)

TG Graasland

€ 8,50

Een Eskimo, helemaal alleen op de poolcirkel. Hij heeft het goed naar zijn zin, totdat hij bij het ijsvissen een verkleumde man naar boven hengelt. Dit zet hun beide werelden op z’n kop. Een nagenoeg tekstloze, erg grappige en muzikale voorstelling, vol nieuwsgierige pinguïns, koude neuzen en sneeuw… heel veel sneeuw.

Reserveer

dinsdag 21 februari 2017 14:30 uur
dinsdag 21 februari 2017
Let op: 10:30 uur

Wolfje
(vanaf 4 jaar)

Arthur Geesing

€ 8,50

Wolfje is voorbestemd om een SprookjesWolf te worden maar dan moet hij iemand opeten. Maar wat gebeurt er als je als aanstormende SprookjesWolf besluit om geen vlees te eten? Eigenwijs zijn is soms leuk, soms lekker en ook best ingewikkeld. Een sprookjesachtige, beeldende en muzikale voorstelling over het kiezen van je eigen pad, het maken van keuzes en de gevolgen daarvan.

Reserveer

zondag 26 februari 2017 (première) 14:30 uur

Alle liedjes met een strik erom
(vanaf 4 jaar)

Theater van Santen

€ 8,50

Onder moeders paraplu, Hoofd, schouders,knie en teen – Drie kleine kleutertjes, Deze vuist op deze vuist. Veel kinderliedjes uit dit bruisende programma zijn bekend, dus meezingen is onvermijdelijk. De bandleden begeleiden niet alleen, maar zij vertellen tussendoor ook over de muziek en de instrumenten die ze bespelen. Kinderen krijgen de gelegenheid om mee te doen op het toneel of zelf een liedje te spelen op een instrument. 

Reserveer

maart

zondag 5 maart 2017 14:30 uur

Schaap Zacht
(vanaf 2 jaar)

Dagmar Chittka

€ 8,50

Het schaap met zijn zachte wol vormt de inspiratiebron van deze voorstelling. Wat schuilt er achter dat onverstoorbare uiterlijk? Is dat schaap wel zo mak? Wat gaat er verborgen onder die dikke wollen vacht? Hoe voelt die wol? Hoe voelt het om alle tijd van de wereld te hebben?

SCHAAP ZACHT is een interactieve en zintuiglijke solovoorstelling, gericht op kinderen van 2 tot 6 jaar. Naast dans, vormgeving en muziek, zal de danseres overheadprojectie inzetten. Deze projectie is voor te stellen als een levend prentenboek in een bijzondere beeldtaal. 

Reserveer

zondag 12 maart 2017 14:30 uur

Odysseus
(vanaf 5 jaar)

UNIEKE ZAKEN

€ 8,50

ODYSSEUS speelt zich af in de keuken van Taverna Ithaka. Het publiek is te gast, maar het eten is nog niet helemaal gaar. Om de tijd te doden spelen Petros en Maria Boltakis het eeuwenoude Griekse verhaal na over de zwerftocht van de Griekse oerheld Odysseus. Met alles wat er in de keuken aanwezig is, wordt dit meeslepende verhaal over liefde tot leven gebracht: een deegroller wordt een zwaard, het vergiet is de boot en ovenwanten veranderen in zeemonsters. 

Gebaseerd op het wereldberoemde dichtwerk van Homerus.

Reserveer

zondag 19 maart 2017 14:30 uur

Workshop Magic Circus Show
(vanaf 7 jaar)

Rachel de Boer

€ 8,50

In deze workshop plus presentatie maken de kinderen hun eigen (stok)poppen en bedenken hun eigen circusact. Ze maken hun poppen van diverse materialen die oplichten met blacklight oftewel UV-licht (ultraviolet licht). Met blacklightverf en papier gaan de kinderen aan de slag om vervolgens gezamenlijk te werken aan een spannende blacklight circusvoorstelling voor een echt publiek.

Reserveer

zondag 26 maart 2017
Let op: 11:00 uur

Kleurfeest
(vanaf 2 jaar)

Gérard de Bruijne

€ 8,50

Het Kleurfeest is begonnen. Op een groot vel papier op de grond ontstaat een tekening. In afwachting volgen de kinderen met hun ogen de lijn. Een olifant! Nee, het is een vogel! De kinderen worden uitgenodigd de tekening met krijtjes in te kleuren en mee te tekenen. Het grote tekenavontuur begint.

Het Kleurfeest is een vriendelijke uitnodiging om deel te nemen aan een kunstwerk in wording. Gaandeweg gaan de kinderen helemaal op in deze wereld van kleur en geluid. De klanken van de liedjes (overigens geen kinderliedjes) komen binnen op een ander niveau. Voor ouders en andere omstanders zijn de liedjes soms dierbare herinneringen. Voor de kleintjes op kleuravontuur komt de erfenis van bijvoorbeeld de Beatles wellicht voor het eerst op hun pad. Om 9.30 uur speciaal voor de peuters/kleuters en om 11.00 uur voor iedereen tussen de 4 en 8 jaar.

Reserveer

april

zondag 2 april 2017 14:30 uur

We hebben er een geitje bij
(vanaf 2 jaar)

Malou van Sluis

€ 8,50

‘We hebben er een geitje bij’ is een beeldende, interactieve en intieme voorstelling voor de allerkleinsten. Een voorstelling over vreugde, feest, de wereld ontdekken én over een dikke buik die trappelt en geluid maakt. Met minimale middelen  neemt Malou de kinderen mee in een speels verhaal over geboren worden en alles daaromheen. Een avontuur vol nieuwe geluiden, geduld en een knorrende buik.

Reserveer

zondag 16 april 2017 14:30 uur

Boer Boris
(vanaf 4 jaar)

Heer Otto

€ 8,50

Boer Boris woont op een boerderij. Hij heeft allerlei dieren, machines en een moestuin. Vandaag krijgt hij een bijzondere brief. Er komen twee inspecteurs op bezoek. Oei, dat is spannend. Boer Boris moet het beste van zichzelf en de boerderij laten zien. Maar wat is het beste? Zusje Sam schiet te hulp en samen gaan ze keihard aan het werk.

Een humoristische, beeldende muziektheatervoorstelling gebaseerd op de Boer Boris-prentenboeken van Ted van Lieshout en Philip Hopman. Een voorstelling passend met Pasen met wel heel bijzondere eieren..

Reserveer

dinsdag 25 april 2017 14:30 uur

Smakelijke Sprookjes
(vanaf 5 jaar)

Ida van Dril

€ 8,50

In een land hier niet eens zo ver vandaan, wordt iedere dag hard gewerkt. De bakker bakt krokante kadetjes, op het land verbouwen de boeren de groenste groenten en de slager is overal bekend om zijn sappige slavinkjes. Er is eten en drinken in overvloed. Elke avond wordt een heerlijk diner geserveerd en tot diep in de nacht gedanst. Kortom... iedereen is gelukkig. Tot er op een dag een reusachtige gast verschijnt, die niet is uitgenodigd en zeker niet welkom is. Deze gast eist dat de koks de menukaart aanpassen. En dit heeft grote gevolgen...

Een komische en interactieve poppenvoorstelling. Een sprookje over nieuwsgierig zijn, heldenmoed en fantasie waarin jij de hoofdrol speelt.

Reserveer

zondag 30 april 2017 14:30 uur

De Grotten van Grok MC Gar
(vanaf 6 jaar)

Hilbert Geerling

€ 8,50

Hilbert is onderweg naar de wereldkampioenschappen goochelen, maar er gaat van alles mis. De trein heeft vertraging, de taxi krijgt een lekke band en als hij het laatste stukje dan maar lopend aflegt, verdwaalt hij in een dicht bos, en valt hij in een put.  Zo belandt hij in de Geheimzinnige Grotten van Grok M’Gar. Daar woont een apart volkje. Met de grote koning Grok, die niet echt heel aardig en vrolijk is. Met hem kun je beter geen ruzie krijgen! Maar ja… Drie keer raden. Precies. Oeps…

Hilbert vertelt en speelt een magisch verhaal, vol humor, spanning en natuurlijk fantastische, onbegrijpelijke trucs. Voor iedereen vanaf 6 jaar met stalen zenuwen.

Reserveer

mei

zondag 7 mei 2017 14:30 uur

Kabouter Thijm
(vanaf 4 jaar)

Koekla

€ 8,50

Kabouter Thijm woont in een mooi bloemen huisje. Hij is een imker. Op een dag hoort Thijm een vreemd geluid. Het is een Varkentje dat aan zijn huis knaagt en op zoek is naar onderdak. De Kabouter neemt Varkentje in huis en leert hem werkjes op de boerderij, zoals het maken van honing en verzamelen van voedsel. Het Varkentje is echter tamelijk lui en wil steeds kattekwaad uithalen met Muis.  Er verdwijnt veel honing de laatste tijd. Zou buurman Trol dat stiekem doen?  Een verrukkelijke kleutervoorstelling.

Reserveer

zondag 14 mei 2017 14:30 uur

Monsterlijk mooi
(vanaf 3 jaar)

Fatsnerran

€ 8,50

Bij de familie Monster zijn vier snoezige, nou, ja snoezige? monsterbaby's geboren. In die drukte probeert iedereen de ander te vlug af te zijn, en te slim! Het valt niet mee om jezelf staande te houden, om je monstertje te staan.

De familievoorstelling Monsterlijk Mooi speelt zich af op de Afdeling Gevonden Voorwerpen van een station. Alle koffers, tassen en vergeten paraplu’s hebben een eigen verhaal.Uit de koffers komen de poppen, decors en alles wat nodig is voor dit verhaal,dat losjes is gebaseerd op het sprookje van het lelijke Eendje van Hans Christiaan Andersen.

Reserveer

zondag 21 mei 2017
Let op: 10:30 uur

Nachtwacht
(vanaf 3 jaar)

De Zingende Harp

€ 8,50

Kom, hou je pyjama maar aan, pak je knuffel mee en kom gezellig naar deze ochtendvoorstelling.

Magisch, speels en muzikaal theater over dromen die een feest zijn, over dromen die doen begrijpen en over dromen die bevrijden.

Reserveer