Programma

oktober 2016 - december 2016

oktober

zondag 2 oktober 2016 14:30 uur

Plastic
(vanaf 5 jaar)

Puzzle theatre

€ 8,00

Deze Canadese theatergroep gaat de wereld over met veelkleurige jeugdvoorstellingen.Voor de voorstelling Plastic hebben zij in 2013 de Canadese Rideau/Roseq award gewonnen. Puzzle Theatre creëert een wereld vol plastic tassen, die zichzelf legen, zichzelf vullen, vliegen, elkaar op eten, zich vervelen … kortom ze bestaan. Beetje bij beetje onthullen zij hun ware aard. Ze zijn primitief, naïef en grappig; misschien lijken ze wel een beetje op …..ons! Trouw gebleven aan hun artistieke benadering biedt PuzzleTheatre een bijzondere voorstelling met ongewone poppen, humor en onverwachte situaties. Language no problem

Alvast een voorproefje:

https://www.youtube.com/watch?v=lWRiB12kCcM

Reserveer

zondag 9 oktober 2016 14:30 uur

Geheimen
(vanaf 6 jaar)

Goochelaar Jahon

€ 8,00

Zoals elk jaar komt er een leerling-tovenaar naar het kasteel van de toverbaron. Die krijgt de opdracht om  drie geheimen te ontrafelen. Gewapend met zijn koffer stapt Jahon het oude kasteel binnen. Pas als hij alle 3 de geheimen ontrafeld heeft, komt hij het echte geheim te weten.

Een magisch avontuur vol muziek, poppenspel en goochelarij.

Jahon is de huisgoochelaar van VTM Kzoom op de Vlaamse TV.
In 2013 won Jahon de eerste prijs op het kampioenschap van Vlaanderen in de categorie toneelgoochelen.

Reserveer

dinsdag 11 oktober 2016
Let op: 16:00 uur

Nymio
(vanaf 5 jaar)

Zero en Conducta

€ 8,00

Jose Puchades combineert poppenspel, gebaar en dans. In Nymio toont de Spanjaard zijn publiek overal ter wereld hoe je simpelweg met twee handen korte verhalen kan laten zien over kleine wezentjes die dromen, dansen en zouden willen vliegen. Klein theater dat een groot gevoel.oproept. Hartverwarmend..

Reserveer

maandag 17 oktober 2016 14:30 uur
dinsdag 18 oktober 2016
Let op: 10:30 uur

Blauwtje en Geeltje
(vanaf 3 jaar)

Maribor Puppet Theatre

€ 8,00

Deze voorstelling is gebaseerd op het prentenboek Blauwtje en Geeltje, geschreven door de Nederlander Leo Lionni en wordt gespeeld door de Sloveense theatergroep uit Maribor.. Blauwtje en  Geeltje zijn twee vriendjes. Ze spelen vaak samen. Op een dag omarmen ze elkaar en worden groen.. Een voorstelling waarbij een groot doek, verf, lichtjes en twee acteurs met weinig tekst een prachtig verhaal vertellen met beeldende grapjes erin.

Reserveer

donderdag 20 oktober 2016 14:30 uur
vrijdag 21 oktober 2016
Let op: 10:30 uur
vrijdag 21 oktober 2016 14:30 uur

Michael en de draak/Mr.Lo's papershow
(vanaf 4 jaar)

Poppentheater Jacobus Wieman/Lorezo Torres 'Mr. Lo'

€ 8,00

Dubbelprogramma met heel veel papier. Michael en de draak gaat over een klein papieren muisje, dat uit een affiche tot leven wordt getoverd, heel stoer wil zijn  en veel avonturen beleefd.  Koos Wieman gebruikt in deze voorstelling diverse technieken om al zijn prachtige papieren dieren te manipuleren.

De in Duitsland wonende Mexicaan Lorenzo Torres, Mr. Lo, is een grappige persoonlijkheid Met veel plezier maakt hij al zijn papieren creaties in een onmiskenbare stijl. Het is iedere keer weer geweldig om te zien wat hij heeft gemaakt.

Reserveer

zondag 23 oktober 2016 14:30 uur

Voetverhalen
(vanaf 6 jaar)

Fuss Theater

€ 8,00

Reserveer

zondag 30 oktober 2016 14:30 uur

Fata Bromosa en de waterdrager
(vanaf 3 jaar)

Nomad Theater

€ 8,00

Prinses Florentijntje wil lekker in bad gaan maar er komt geen water meer uit de kraan.
Lakei, Hector vraagt de Waterdrager om zo snel mogelijk naar het kasteel te komen, maar helaas, ook de voorraad van de Waterdrager is op!.Met behulp van zijn vriendje Druppel gaat de waterdrager op zoek naar nieuwe bronnen en begint een lange, spannende reis...
Een verhaal van pannetjes, kopjes, jerrycans, pollepels ofwel poppen gemaakt van objecten die vloeistof kunnen bevatten.

Reserveer

november

zondag 6 november 2016 14:30 uur

Vis op het droge
(vanaf 4 jaar)

Poppentheater Irene Laros

€ 8,00

Op de vooravond van het Grote-Vrolijke-Vissen-Feest trekt de chagrijnige zeeduivel de stop uit‭! het water! Wanneer de vissen er de volgende ochtend achter komen dat al het water uit de zee is verdwenen,‭ ‬nemen ze de benen. Eén van de vissen trekt zijn stoute schoenen aan en gaat in zijn zeppelin op zoek naar een passende stop.‭ ‬Zou het feest er toch komen‭? ‬Een voorstelling met prachtige bijzondere vissen in een dito decor.

Reserveer

zondag 13 november 2016 (première) 14:30 uur

Held
(vanaf 6 jaar)

Arthur Geesing speelt/Martin Soeters

€ 8,00

Held is de eerste voorstelling van Stichting Heldhaftig, een samenwerking van ‘Arthur Geesing Speelt’ en Martin Soeters. De voorstelling is een verzameling van vrolijk fris poppenspel en bijzondere vormgeving. Het gaat over erbij willen horen, door de held in jezelf te vinden. Arthur Geesing is een bijzondere theatermaker, die graag verrast met zijn beelden en ideeën. Met zijn eerste eigen productie ‘Wolfje’ won hij de Vlaamse Spekkenprijs voor jeugdtheater. Martin Soeters deed onder andere mee aan Otje, Leesdas Lettervos Boekentas en Koekeloere.

Er kriebelt iets in de Wei..
Elke dag tuurt, luistert en ruikt Ezl naar het Buurbos. Daar gebeurt alles!
En Ezl is altijd alleen, Vlo natuurlijk niet meegerekend.
Al die beesten daar, Ezl is reuze benieuwd!

Vandaag waagt Ezl opgewonden de sprong en zorgt struikelend, per ongeluk voor een HELDENdaad in het bos. Iedereen vindt hem geweldig! Ze willen met deze held op de foto, een handtekening, VRIENDEN zijn. Ezl hoort erbij! Hij is gelukkig. Even. Iedereen is wel veel. Om aan hun verwachtingen te voldoen moet hij steeds vaker iemand zijn die hij niet is. Ezl ís geen HELD.

Wezl vindt dat wel. Van zichzelf. Maar zeker niet van Ezl. Held wórd je niet per ongeluk. Hij zal het bos laten zien hoe het wel moet. Wezl’s pogingen tot heldendom worden steeds maffer, vreemder, gevaarlijker. Totdat Wezl en Ezl tegenover elkaar komen te staan..

Art en Mart spelen het verhaal van Ezl en Wezl, of is het stiekem het persoonlijke verhaal van deze twee broers, die zich niet altijd broers voelen?

Reserveer

zaterdag 19 november 2016
Let op: 15:30 uur
zondag 20 november 2016 (première) 14:30 uur

Het Spookje
(vanaf 4 jaar)

Poppentheater Koekla

€ 8,00

Het Spookje gaat over Thijs, die vrienden wordt met het spookje dat op zijn dak komt wonen. Wanneer Thijs met Spookje mee gaat naar zijn grote kasteel, ziet hij daar een klein meisje slapen op een bed van rozen. Dat lijkt zijn vriendinnetje Roosje wel. Ze blijft maar dutten. Zal het Thijs lukken om haar wakker te krijgen? De voorstelling is gebaseerd op het sprookje Doornroosje van de gebroeders Grimm en speelt zich af in een fraai decor. Belichting, geluidseffecten en muziek zorgen voor magische sferen, verrassing en speelse details.

Reserveer

zondag 27 november 2016 14:30 uur

Sinterklaas Instrumentenfeest
(vanaf 4 jaar)

Theater van Santen

€ 8,00

Een compleet en sfeervol liedjesprogramma boordevol bekende Sinterklaasliedjes. De muzikanten zetten vandaag hun schoen. Ze hebben veel verschillende en ook bijzondere muziekinstrumenten bij zich en spelen en zingen uit volle borst. Nu zullen zij toch zeker wel iets in hun schoen krijgen?
Het blijkt allemaal niet zo eenvoudig te zijn. Theater Van Santen staat bekend om de verhalende manier van liedjes brengen, doorspekt met humor. Samen spelen en zingen is het uitgangspunt. Kortom: 45 minuten feest voor kinderen en volwassenen!

Reserveer

december

zondag 11 december 2016 14:30 uur

Brom Beer
(vanaf 4 jaar)

Remco Theater-Kunst

€ 8,00

In een bos, hier ver vandaan wonen Beer en Sprinkhaan. Ze wonen daar al een tijdje en hebben een rustig leventje. Op een dag blijft Beer in bed liggen en doet de deur niet meer open. Zijn vriend Sprinkhaan wil hem helpen, maar weet niet hoe. Zal het Sprinkhaan lukken om Beer weer uit bed te krijgen? De voorstelling is geschreven door kinderboekenschrijfster en kindertherapeute Femke Crützen. De onderliggende laag van het verhaal gaat over ervaringen van kinderen met zieke of depressieve ouders. De muzikale ondersteuning geeft het geheel nog een extra dimensie. De voorstelling Brom Beer maakt diepe indruk en plaatst nieuwkomer Remco Raessen hoog op de ranglijst van talentvolle poppenspelers.

Reserveer

zondag 11 december 2016
Let op: 10:00 uur

Reserveer

zaterdag 17 december 2016
Let op: 15:30 uur

De Vrolijk Verrassende Kerstshow
(vanaf 3 jaar)

Theater van Santen

€ 8,00

Prinses Anna doet niets liever dan zingen. Toen zij zes jaar was, is haar vader op reis gegaan en nooit meer terug gekomen. Boze tongen beweren dat haar stiefmoeder hier meer van weet. Door te zingen, vergeet Anna even dat haar leven zo veranderd is. Prinses Anna maakt van restjes stof haar kerstjurk, want alleen daarmee mag ze naar De Vrolijk Verrassende Kerstshow. Op het feest mag prinses Anna de mooiste liedjes zingen, meedoen aan een quiz, de kerstboom versieren, musiceren en zelfs een schilderij maken. Uiteraard zullen de kinderen haar daarbij gaan helpen. Dat zorgt voor veel verrassingen en een vrolijk kerstfeest voor iedereen!

Reserveer

zondag 18 december 2016 14:30 uur

Nero Corleone
(vanaf 5 jaar)

Theater Leeuwenhart

€ 8,00

De zwarte kater Nero is de baas op een Italiaanse boerderij. Hij heeft iedereen stevig onder zijn kleine poot. Als de vakantiegasten Robert en Isolde terug naar huis gaan, besluiten Nero en zijn lieve zusje stiekem mee te gaan. In Keulen ontdekken ze een heel ander soort leven. Poppenspeler en acteur Jouke Lamers hangt telkens een ander decor in zijn vertelkastje (kamishibai), dat oogt als een huis. Zo laat hij zien, dat je met weinig middelen een grappige en bijzondere voorstelling kunt maken.

Reserveer

woensdag 28 december 2016 14:30 uur

Joep!
(vanaf 4 jaar)

Theater Gnaffel

€ 8,00

Twee poppenspelers vertellen en zingen het verhaal van Joep. Een stotterend schaapje dat op een ochtend wakker wordt met een vreemd gevoel. Als hij erachter komt wat dat vreemde nieuwe
gevoel is, wil hij dat dolgraag delen met zijn vrienden. Maar omdat hij stottert blijft hij hangen op: "Ik be-e-e-eeeehn…" Vrienden maken goedbedoeld zijn zin af met de meest verassende verklaringen.
Behalve Dirk, zijn nieuwe buurschaap. Hij laat Joep uitblaten. Joep krijgt het ineens heel warm onder zijn schapenvachtje… De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek.

Reserveer